XERRADA: "COM AFAVORIR L'ÈXIT I EVITAR EL FRACÀS ESCOLAR"

El passat dijous 19 de març, dins del cicle de xerrades per a pares i mares, es va tractar el tema del fracàs escolar.

Va impartir la xerrada l'Ana Isabel del Rio, que és pedagoga i Màster en educació per a la ciutadania i en valors  que, d'una manera clara i directa, ens va explicar les causes d'aquest problema i de com podem reduir-lo

Van assistir-hi, entre famííes i educadors, unes 45 persones. Va ser un acte organitzat conjuntament entre l'Ajuntament de Sant Celoni i la nostra AMPA a la Sala Bernat Martorell de Can Ramis.

Tant aquest tema com tots els que estan programats, ens fan reflexionar i ens donen eines per poder treure una " bona nota" en l'educació dels nostres fills i filles.

Us deixo uns enllaços, amb informació per recordar i ampliar sobre aquest tema que ens ha fet arribar l'Ana Isabel.

Comunitat d'aprenentatge    Outsiders. Capítol 1, on es mostra el valor dels lligams entre persones a través de la història del poble de Roseto. Simplement, magnífic.                                                                          

Simplifica la teva vida    Simplifica tu vida. Unes recomanacions per aturar el ritme, gaudir de les coses importants i clarificar què és el que en realitat ens importa i cal atendre.                                                                              

Consells de l'àvia Oliveta Consells per tenir cura de la salut, per desenvolupar hàbits positius, per recordar algunes regles d'or que permeten anar bé a l'escola i que serveixen tant per famílies com per nens i nenes. També poden ser un bon recurs didàctic a l'aula: "Si el teu cervell vols enriquir, trenta minuts al dia has de llegir".

Com ajudar els nostres fills i filles en els estudis Dossier de la xerrada.

Una pel·lícula: "Manos milagrosas". La biografía de Ben Carson, un nen amb mal rendiment acadèmic, problemes de conducta, hàbits que impedien un bon rendiment i seguiment escolar (massa tele, poca lectura, molt carrer, poc interès per aprendre,...) que va canviar la seva trajectòria gràcies a les mides que va prendre la seva mare. Actualment és un dels neurocirurgians més importants del món. No es tracta d'arribar tan lluny: es tracta d'arribar, d'arribar a completar formació postobligatòria com a mínim, fins als 18 anys. 

                                                                                                                                                                                                
 https://www.youtube.com/watch?v=DcHJGkrxdQs

 

Recordeu que el 16 d'abril li toca el torn a la Salle amb un altre tema interessant.

No us ho perdeu!